AKTUÁLISHÍREK

12

Dr. Dre bekerült az amerikai kongresszusi könyvtárba

Dr. Dre rengeteg elismerést gyűjtött össze, mióta a 1980-as években elindította karrierjét a World Class Wreckin 'Cru- ban. Most hozzáadhat egy újat a listához.

Szerdán (március 25-én) a Kongresszusi Könyvtár bejelentette, hogy Dre debütáló szólólemeze, a The Chronic, bekerül a nemzeti felvétel-nyilvántartásba, többek között a Selena, a Village People, a Tina Turner és a Whitney Houston albumaival együtt.

"Az amerikai nemzeti hanglemez nyilvántartás listája fejlődik" - mondta Carla Hayden, a Kongresszus könyvtárosa. Jól viisszatükröződik a történelem pillanatai kifejező hangok és hangzások segítségével. Ebben az évben több mint 800 jelölést kaptunk kulturális, történelmileg vagy esztétikai szempontból jelentős felvételekkel, amelyeket felvettünk a nyilvántartásba.”

Hayden hozzátette: "Amint a műfajok és formátumok tovább bővülnek, a Kongresszusi Könyvtár elkötelezett amellett, hogy sok partnerünkkel együttműködve megőrizze azokat a hangokat, amelyek megérintették a szívünket és alakították a kultúránkat."

A Chronic 1992-ben érkezett meg a Death Row Records segítségével, és az Interscope terjesztette. Dre első szólóalbuma, amely az NWA és a Ruthless Records szétválása után történt. A projekt csúcspontja a Billboard 200-as listán a 3. helyezést érte el akkoriban. Végül a RIAA háromszoros platinaként tanúsította.

A singelek között szerepel a „Let Me Ride”, a „Nuthin But AG Thang” Snoop Dogg-al, és a „Bitches Ain't Shit”. Az album erősen kölcsönzött George Clintontól és a Parliament-Funkadelictól.

A 2000-ben létrehozott nyilvántartás célja a kulturális, történelmi vagy esztétikai szempontból jelentős örökségek megőrzése, és a legkorábbi felvétel is legalább 10 éves.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now