AKTUÁLISHÍREK

5

Az Artisjus szerint győzelmet ünnepelhetnek, mert korlátozni fogják a Youtube-ot. A cikk szerint: 

"348 igen szavazattal 274 ellenében elfogadta az Európai Parlament a szerzői jogi irányelvet, ami mögött a zeneipar túlnyomó része felsorakozott. Ennek a nagy horderejű szavazásnak a hatása nem lesz azonnal érezhető, hiszen ezután minden EU-tagállamnak két éve van arra, hogy saját törvénykezésébe implementálja az irányelvet."

A megszavazott megszorításnak köszönhetően nem tud majd senki feltölteni Youtubra olyan videókat, amik profit orientáltak lehetnek, az ő szemszögükből. Tehát le lesznek tiltva az olyan videók mint Radics Peti: "Nem Lopott" műsora, vagy pedig minden olyan egyéb csatorna, amik rádiót vagy más zene ipari tevékenységet korlátozhatnak magyarországon. Ennek a hátterében valószínüleg a gyatra CD és DVD eladások rejtőzhetnek, és így akarják feltornászni az eladásokat, vagy mégtöbb profitot termelni az előadók számára, ami érthető is, hiszen még nemhogy az Animal Cannibals de még a Majka se tudott igazán meggazdagodni ebből. Visszatekintve, tehát az elmúlt 20 év munkásságainkra, sajnos muszáj volt bevezetni az Artisjus-nak ezt az Európai parlamenttel, mivel még a Presszer Gábor is majdnemhogy az éh halál küszöbén tart. 

"Ez nem azt jelenti, hogy minden tartalmat el kell távolítaniuk, amiben jogvédett műveket felhasználnak, hanem azt, hogy ezek használatára a jogtulajdonosokkal megfelelő jogosítási szerződéseket kell kötniük. Olyanokat, amilyeneket például a stream szolgáltatók (Spotify, Deezer stb.) már eddig is kötöttek – ezért beszéltek az irányelv támogatói arról, hogy az egyenlő verseny feltételeinek megteremtése a tét. A jogtulajdonosok bizonyára a jelenleginél jóval kedvezőbb jogdíjakat fognak tudni kialkudni ezeken a tárgyalásokon."

Tehát minden olyan zene hallgatás amit eddig letöltöttünk a netről ILLEGÁLIS lesz!!!!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now